Életrajz

benedekffy_negyzet_02

A család 3. leánygyermekeként született Székelyföldön, Nagygalambfalván. Tehetsége már kora kisgyermekkorától megmutatkozott, különböző szavaló-, énekversenyeken, irodalmi esteken és kulturális rendezvényeken szerepelt sikeresen, amit több díjjal is jutalmaztak.

1998-ban költözött Magyarországra, ahol rövidesen felvételt nyert a Pesti Magyar Színház  Színiakadémiájára, amit 2002-ben sikeresen befejezett.

Az akadémiai záróvizsga után a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, ahol a Csókos asszony Rica Maca szerepében debütált, majd további főszerepeket játszott el sikeresen.

2004-ben már Budapesten a Thália Színházban játszotta a West Side Story-ban Anita szerepét. Még ugyanez évben a Győri Nemzeti Színház színművésze lett, ahol Miss Saigon Gigijeként debütált, amit további számos főszerep követett.

Karrierje  Budapesten az Operettszínházban folytatódott ahol a Rómeó és Júliacímű musicalben játszotta a Dada szerepét.

2007-ben szerződött a Szolnoki Szigligeti Színházhoz ahol Lehár Zsuzsi kisasszony című nagyoperettjében a címszereppel mutatkozott be.

2008-ban lett  a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház primadonnája ahol a Mária főhadnagyban Antónia szerepét játszotta el, amit  további főszerepek követtek.

Színházi szerepei mellett 2003-ban végzett a Berzsenyi Dániel Főiskola Bölcsészettudományi karán, s diplomamunkájaként elkészítette saját dokumentum-filmjét, a Huncutazás-t, melynek szerkesztője és rendezője is egyben. A filmet többször vetítette a Duna TV és a Pax televízió.

Megjelent első karácsonyi albuma is Csengettyű, Csengettyű címmel, ami 2003-ban aranylemez lett.

2007 áprilisában megalapította saját iskoláját, a Szín-Varázs Színi- és Készségfejlesztő Iskolát, melynek vezetője és tanára lett.

2010-től kezdett el operaéneklést tanulni, és ekkor kezdődött opera énekesi karrierje számos bel- és külföldi koncerttel. Mestere a világhírű mezzoszoprán Hamari Júlia. Előtte dolgozott Laki Krisztinával és Tokody Ilonával is.

2012-ben megkapta a Báthory Erzsébet musical-opera címszerepét, amelyet nagy sikerrel játszottak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és Kolozsváron is.

2013-ban Mester és Tanítvány művészeti díjat kapott.

Jelenleg a Debreceni Csokonai Nemzeti Színházzal és a Kolozsvári Magyar Operával is dolgozik, valamint rendszeresen szerepel az RTL KLUB és Duna Televízióban.

Comments are closed.